Czy dania gotowe mogą być smaczne jak jedzenie serwowane w restauracji?

Duże doświadczenie zarówno SuperDrob, jak i CP Foods w segmencie convenience oraz innowacyjne pomysły jak zagospodarować ten rynek w Polsce, przyczyniły się do powstania marki ToBeFoodie. Zaangażowanie do projektu profesjonalnego kucharza, który pracuje nad autorskimi recepturami dań, sprawia, że są to niespotykane dotychczas na naszym rynku propozycje smakowe. Projekt ten posiada całościowe podejście do zrównoważonego biznesu – zaczynając od koncepcji biodegradowalnych opakowań, składu z czystą etykietą, wykorzystania półproduktów premium, czy sezonowych smaków. Pierwsze dania na sklepowych półkach pojawiły się w czwartym kwartale 2020 roku.

Innowacyjność produktu / opakowania

Od prawie dwóch lat intensywnie pracujemy nad zmianą i ulepszeniem naszych opakowań. Obniżamy ilość materiału opakowaniowego, redukujemy plastik. Systematycznie modyfikujemy opakowania foliowe z laminatów wielowarstwowych na monofolie. W przypadku części opakowań tekturowych stosujemy opakowania jednostkowe oraz zbiorcze od dostawców z certyfikacją FSC.

Zrównoważony biznes

Filozofia ToBeFoodie to całościowe podejście do zrównoważonego biznesu – zaczynając od koncepcji biodegradowalnych opakowań, składu z czystą etykietą, wykorzystania półproduktów premium, czy sezonowych smaków.

Nowa linia produkcyjna

Stworzyliśmy nowoczesną linię produkcyjną, by spełnić najwyższe wymagania technologiczne i jakościowe, które złożyliśmy sobie przy projektowaniu marki

Receptury dań przygotowane przez szefa kuchni na bazie oryginalnych składników.

Smaki ToBeFoddie to autorskie kreacje szefa kuchni Roberta Wojnarowskiego. Dbałość o odwzorowanie restauracyjnych dań w produkcji przemysłowej to nasza specjalność.

Lubimy rozmawiać.
Napisz do nas!

Biuro:

CPF Poland S.A.
ul. Zajęcza 2B
00-351 Warszawa
tel.: +48 022 275 92 00