Stworzyliśmy „Drugie Śniadanie”
o przemyśle spożywczym i rolnictwie.

Celem Drugiego Spotkania jest budowa forum wymiany doświadczeń i wiedzy. Branża rolno-spożywcza generująca ponad 30 mld zł rocznie w Polsce, podlega nieustannym zmianom. Stoi przed nią wiele wyzwań. Dlatego warto omawiać możliwe warianty działania. Diagnozować sytuacje. Dzielić się rekomendacjami z firm i instytucji. Na razie spotkania odbywają się w Warszawie w siedzibie CPF Poland, ale planowane są inne lokalizacje. Spotkania są mają nieformalną atmosferę i gromadzą kameralne grono ekspertów.

– Zależało nam na zbudowaniu miejsca wymiany myśli. Tu każdy może zaprezentować swój temat. Jeżeli zajmuje się danym zjawiskiem – zapraszamy do prelekcji i dyskusji. W latach 70-tych istniała instytucja „uniwersytetu latającego”. Ludzie spotykali się w domach, by rozmawiać o wielkich tematach społeczno-politycznych. My rozmawiamy o rolnictwie, przemyśle spożywczym,  żywności, zrównoważonym rozwoju, marketingu/PR i nowych uwarunkowaniach cywilizacyjnych. – komentuje Łukasz Zając, twórca spotkań.

 

Tematy spotkań:

Rynek zbożowy – 10 faktów, Mirosław Marciniak, INFOGRAIN

Sytuacja COVID 19 a rynek mięsny w Niemczech i Niderlandach, Bartosz Kulesza, VION Food Group

 

***

Więcej informacji udziela – Olga Zając, PR manager CPF Poland – tel.: 796 447 173